Un tânăr în vârstă de 19 ani din Tăuteu s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii din Marghita l-au prins fără permis, la volanul unei maşini de teren fără plăcuţe de înmatriculare, în timp ce căra lemne tăiate ilegal dintr-o pădure din zona Abram. Tânărul era împreună cu doi amici care, la rândul lor, sunt anchetaţi pentru complicitate la tăiere şi furt de arbori. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, poliţiştii au oprit maşina care circula fără plăcuţe de înmatriculare, marţi după-amiaza, în jurul orei 16.00, în Ciutelec. 

Autoturismul, un Ford Maverick, s-a dovedit unul neînmatriculat, iar la volan se afla un tânăr în vârstă de 19 ani, care nu avea permis de conducere. În maşină se aflau şi doi pasageri, doi băieţi de 17, respectiv 21 de ani, tot din Tăuteu, iar în benă, o drujbă şi o grămadă de lemne.

"În interiorul autovehiculului, cu care acesta transporta 1 metru cub de material lemnos, de esenţă cer şi un motofierăstrău, se aflau, ca pasageri, doi tineri de 21 şi 17 ani, ambii din comuna Tăuteu", scrie în informare. 

Din verificările ulterioare şi declaraţiile celor trei, poliţiştii au aflat că materialul lemnos transportat a fost tăiat ilegal, din pădurile de pe raza localităţii Abram. Ca atare, lemnele au fost confiscate, iar cei trei băieţi s-au ales cu dosar penal sub acuzele de tăiere şi furt de arbori. Şoferul are dosar şi pentru conducere fără permis pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. 

Ancheta se desfăşoară sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita.