Două case din comuna Cociuba Mare au fost jefuite de doi adolescenţi de 16 ani din localitate, tinerii golind anexele locuinţelor de scule şi alte bunuri uşor vandabile pe care ulterior au şi reuşit să le vândă parţial, paguba fiind estimată la 27.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, furturile au fost comise în perioada 14 – 22 mai, pe timp de zi.

"Ce doi ar fi pătruns prin efracţie în două imobile nelocuite din localitatea Cărăsău, comuna Cociuba Mare, şi ar fi sustras diverse bunuri, respectiv motocositoare, drujbe, scule electrice, truse chei, biciclete, cauzând un prejudiciu total estimat la 27.000 de lei", se arată în informarea poliţiştilor.

Ulterior, tinerii au vândut o parte din bunurile sustrase, pe raza localităţilor Petid şi Cărăsău.

Hoţii au fost identificaţi, marţi, 11 iunie, de poliţiştii Postului de Poliţie Cociuba Mare. Au 16 ani, sunt din comuna Cociuba Mare, iar acum sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Prejudiciul cauzat de hoţi a fost recuperat doar parţial de poliţişti.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Cociuba Mare sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Pentru a preveni furturile din locuinţe, poliţiştii recomandă celor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor. 

"Nu depozitaţi obiectele de valoare decât în loc sigur iar când plecaţi, verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa", transmit poliţiştii atrăgând totodată atenţia ca atunci când părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia. "În acest fel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor", se mai precizează în comunicatul Poliţiei.