Poliţiştii din Beiuş au fost sesizaţi vineri după-amiaza despre furtul bijuteriilor din vila judecătoarei Ancuţa Gavrilă, preşedinta Judecătoriei din localitate.

Din primele cercetări, furtul a fost comis joi dimineaţa, între orele 8-12, când atât judecătoarea cât şi soţul ei erau plecaţi la serviciu. Potrivit sesizării, hoţii ar fi intrat pe un geam lăsat deschis în baia aflată la parterul vilei, situată într-o zonă rezidenţială a oraşului, şi au furat bijuteriile pe care Gavrilă le ţinea într-o casetă în dormitor.

Magistratul a declarat că observat producerea furtului abia vineri după-amiaza, moment în care a anunţat Poliţia. 

„Poliţiştii beiuşeni au fost sesizaţi în cursul după-amiezii cu privire la furtul comis în imobilul respectiv. În prezent se efectuează cercetări în vederea depistării autorului şi recuperării prejudiciului. Valoarea pagubei urmază să fie stabilită după încheierea cercetărilor la faţa locului şi discuţiile cu păgubiţii", a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Alina Dinu.

UPDATE

Sâmbătă, în urma inventarierii bunurilor dispărute, valoarea prejudiciului a fost estimată la aproximativ 10.000 lei. "Există un cerc de suspecţi şi se efectuează cercetări pentru depistarea autorului şi recuperarea prejudiciului", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că cercetările sunt îngreunate de faptul că echipajul de criminalişti trimis la faţa locului nu a găsit urme de forţare ori de escaladare în zona unde se presupune că au intrat hoţii şi nici urme papilare ori de ştergere în interior.