Hoţii de lemne au dat iama în pădurile de pe platoul Padiş în perioada Sărbătorilor, de unde au plecat cu aproape 100 metri cubi de buşteni de brad dintr-o pădure situată la o aruncătură de băţ de sediul Administraţiei Parcului Natural Apuseni, aflată în proprietatea Companiei de Turism, Hoteluri şi Restaurante Padiş, a omului de afaceri Viorel Popa.

Jaful a fost descoperit pe 2 ianuarie, de angajaţii afaceristului închis în prezent pentru fraudă. Văzând efectele, oamenii au anunţat imediat Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Bihor.

"Am fost la Poliţia Pietroasa, unde nu era nimeni. Şeful de post era plecat în vacanţă, iar ceilalţi doi poliţişti mi-au transmis prin telefon că vor veni. Au venit abia luni, poliţiştii din Bunteşti", a explicat BIHOREANULUI unul dintre angajaţii societăţii, revoltat de impasibilitatea oamenilor legii.

"Bine că îi prind pe cei care aduc surcele cu căruţele, iar pe ăştia care au furat cu TIR-ul nu i-a văzut nimeni. Cum e posibil să nu vezi camioanele încărcate cu lemne coborând chiar sub nasul tău?", se întreabă sursa citată, cu trimitere la faptul că şoseaua care coboară din Padiş trece prin comuna Pietroasa chiar pe lângă sediul Postului de Poliţie.

Cert e că luni, împreună cu poliţiştii din Bunteşti, pe platoul Padiş au urcat doar inspectorii ITRSV Bihor, pentru evaluarea pagubei. Potrivit inspectorului şef Daniel Coraş, echipajul trimis la faţa locului a găsit 33 de cioate ale unor arbori nemarcaţi, toţi cu un diametru de peste 50 cm. "Furtul s-a comis chiar lângă şosea, din zona denumită Şesul Padişului. În total, e vorba de peste 100 metri cubi de lemn în valoare de peste 10.000 lei. Cine sunt autorii, vor stabili cei de la Poliţie", a explicat şeful ITRSV Bihor.

Coraş susţine că hoţii cunoşteau bine zona şi au profitat de faptul că pădurea respectivă nu este păzită. "În aceste condiţii, nu ai cui să-i impuţi lemnele. Nu este pădurar, paznic, nimic. Vor plăti hoţii, în cazul în care vor fi prinşi", a mai spus şeful ITRSV.

Solicitat să prezinte constatările făcute de poliţiştii care s-au deplasat la locul incidentului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a comunicat că şefii instituţiei îşi vor spune punctul de vedere legat de caz doar în baza primirii unei adrese scrise din partea publicaţiei.