Un transportator autorizat din localitatea bihoreană Săcueni a fost prins că, în ultimele 5 luni, a făcut 54 de curse cu lemne de foc fără provenienţă legală. Poliţiştii i-au confiscat toţi banii încasaţi pe cei peste 100 metri cubi de material lemnos. 

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cazul a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unui control efectuat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bihor, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În timpul controlului efectuat la bărbatul în vârstă de 27 ani din Săcueni, transportator profesionist autorizat, poliţiştii au constatat că, în perioada 16 noiembrie 2023 - 12 martie anul curent, acesta a efectuat 54 de transporturi de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat, cu o autoutilitară, în total, 103,37 de metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, fără proveniență legală.

"În consecință, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei", se arată în informare. 

Totodată, poliţiştii au dispus şi confiscarea valorică a celor 103,37 de metri cubi de lemne de foc, în valoare de 24.011 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!