„Marţi, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea l-au depistat pe raza municipiului pe orădeanul de 23 de ani, condamnat la 4 ani închisoare pentru comiterea a 16 furturi prin efracţie din diverse societăţi comerciale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Printre sediile sparte de hoţ se numără două biserici, Mănăstirea Congregaţia surorilor misionare, redacţia din Oradea a Radiodifuziunii Române, Asociaţia Propolis, Camera Notarilor Publici, Centrul pentru Arii Protejate, Uniunea Pensionarilor, Fundaţia Lumea Liberală, Asociaţia Judeţeană de Fotbal dar şi sediul Partidului Conservator - filiala Bihor, de unde a luat laptop-ul fostului europarlamentar Eduard Helvig, în prezent consilier al preşedintelui PNL Crin Antonescu. Prejudiciul total provocat prin cele 16 spargeri se ridică la 50.000 de lei.

Liviu Rotundu a fost reţinut şi depus în arestul Poliţiei Bihor, iar în cursul zilei de miercuri a fost transferat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei. El mai este judecat în alte 18 cazuri de furt, între care şi cele două comise la sediul BIHOREANULUI.