Un orădean a rămas fără două maşini de spălat şi aragaz, după ce locuinţa sa a fost spartă în două zile consecutive.

Bunurile au fost furate dintr-o casă de pe strada Clujului din Oradea, iar hoţul este un orădean în vârstă de 31 ani, Gheorghe Boka, după cum reiese din hotărârea de condamnare pronunţată de Judecătoria Oradea.

Potrivit documentului, proprietarul locuinţei a raportat prima spargere în după-amiaza zilei de 15 ianuarie 2022. Hoţul a forţat uşa şi i-a furat două maşini de spălat, a reclamat păgubitul, care a doua zi a revenit cu o nouă plângere: hoţul s-a întors, a forţat din nou uşa de acces şi i-a luat şi aragazul.

Autorul a fost prins în scurt timp, căci nici nu s-a deranjat să se ferească de camerele de supraveghere ale oraşului. Acesta apărea în imaginile din 15 ianuarie cărând, pe rând, maşinile de spălat furate din locuinţa prădată, iar o zi mai târziu, şi un aragaz cu patru ochiuri.

Pus în faţa imaginilor, păgubitul l-a recunoscut pe autor. Locuia în zonă, l-a văzut de mai multe ori şi îl ştia şi după nume, motiv pentru care poliţiştii l-au găsit în scurt timp.

Dus la sediul Poliţiei, pentru audieri, Boka nici nu a negat acuzațiile, susţinând că a spart în bucăţi atât maşinile de spălat, cât şi aragazul furat şi le-a vândut la un centru de reciclare a fierului vechi.

Boka a fost trimis în judecată toamna trecută şi, pe 18 martie, în acest an, a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de detenţie, pedeapsă care a rămas definitivă marţi, căci nu a mai fost atacată nici de hoţ şi nici de procurori.

Ca urmare, în cursul aceleiași zile, el a fost ridicat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri şi a fost depus la Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!