Judecătoria Beiuş a analizat, vineri, cererea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului Beiuş pe numele lui Alexandru Gabor, tânărul din satul Măgura, comuna Pietroasa, reţinut şi cercetat de procurori pentru ultraj asupra unor poliţişti şi ultraj contra bunelor moravuri.

În urma dezbaterilor, judecătoarea Virginia Enache a respins solicitarea procurorilor, ca nefondată, pe motiv că faptele lui Gabor nu ar prezenta pericol pentru ordinea publică. Potrivit încheierii, "starea de pericol pentru ordinea publică presupune o rezonanţă a acelei fapte, o afectare a echilibrului social firesc, o anumită stare de indignare, de dezaprobare publică, o anumită stare de insecuritate socială", arată magistrata, ceea ce, în opinia sa, nu e cazul deoarece "inculpatul nu are antecedente penale şi regretă faptele comise".

Asta chit că, din declaraţiile aflate la dosar, "inculpatul model" este cunoscut în comună ca având apucături violente la beţie iar cele mai recente fapte ale sale au avut drept consecinţă rănirea a doi poliţişti.

Potrivit certificatului medico-legal, leziunile provocate agenţilor Nicolae Ţigan şi Silviu Mortan necesită cel puţin 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

"Din probele depuse la dosar nu rezultă că cercetarea inculpatului nu se poate realiza în stare de libertate", concluzionează judecătoarea.

Încheierea Judecătoriei Beiuş nu este definitivă, ea fiind atacată, cu recurs, de procurori, recurs care se va judeca la Tribunalul Bihor.

Alexandru Gabor este acuzat că, joi seara, băut fiind, a luat la bătaie un fost consilier PDL din Pietroasa, Vasile Jurcă, iar apoi, când victima sa a cerut ajutor prin 112, a atacat şi poliţiştii sosiţi la locul incidentului, ameninţându-i cu moartea, lovindu-i cu pumnii şi picioarele şi rupându-le acestora uniformele.