Tânăra înotătoare a clubului Crişul Oradea Huszar Ingrid s-a remarcat la întrecerile Campionatului Europei Centrale, competiţie care s-a desfăşurat în weekend în Slovacia, la Kosice.

Sportiva orădeană, pregătită de antrenorii Illes Zsolt şi Georgeta Schier, a făcut parte din lotul naţional de juniori al României care a participat la această competiţie şi, deşi are 13 ani, a concurat în cadrul categoriei de 14 ani.

Orădeanca a avut evoluţii bune chiar şi în acest context, încheind pe locul IV proba de 100 metri, dar şi cea de 200 metri bras, ratând cu puţin clasarea pe podium.

Totodată, Huszar Ingrid a reuşit să stabilească un nou record naţional, la 50 metri bras, prin timpul său parţial pe care l-a înregistrat la jumătatea probei de 100 metri bras.

De menţionat însă că precedentul record naţional la această probă i-a aparţinut tot înotătoarei orădene, fiind realizat în primăvara acestui an, la Berlin.

La Kosice, Huszár Ingrid a concurat şi în probele de ştafetă 4×100 metri mixt şi 4×100 metri liber, unde echipa României s-a clasat pe locul V.

La sfârşitul întrecerilor din Slovacia, România s-a situat pe locul III în clasamentul general pe naţiuni.

La finele acestei săptămâni, Huszár Ingrid va participa la Campionatul Naţional de iarnă pentru cadeţi, care va avea loc la Piteşti. Ea este favorită certă în proba de 100 metri bras. Din păcate, la această categorie de vârstă nu există decât probele de 50 şi 200 metri, ci doar de 100 metri.

În total, au fost prezenţi sportivi din opt ţări, România, Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia, Serbia, Macedonia şi Bosnia-Herţegovina.

Pentru Ingrid urmează la sfârşitul acestei săptămâni participarea la Campionatul Naţional de iarnă pentru cadeţi, care va avea loc la Piteşti.