Înotătoarea orădeană Huszár Ingrid a fost una dintre protagonistele întrecerilor Campionatului Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori, competiţie care s-a desfăşurat la Bacău, în perioada 21-25 martie.

Sportiva de la clubul Crişul Oradea, pregătită de antrenoarele Cristina Madău şi Georgeta Schier, a reuşit un palmares impresionat: şi-a adjudecat 12 medalii de la aceste întreceri, dintre care 8 au fost de aur, 3 de argind şi una de bronz.

Orădeanca a ocupat locul I şi implicit a cucerit medaliile de aur şi a devenit campioană naţională în probele de 200 metri bras (atât la senioare, cât şi la tineret şi junioare). De asemenea, ea a devenit dublă campioană naţională la 100 metri bras tineret şi junioare, respectiv vicecampioană naţională la senioare.

De menţionat că pe lângă medaliile obţinute, Huszár Ingrid a stabilit şi două noi recorduri naţionale în proba de 50 m bras, unul în calificări, iar al doilea în finala probei, cu timpul de 33,34". Înotătoarea de la CS Crişul a obţinut titlul naţional la 50 m bras, atât la tineret, cât şi la junioare. De asemenea, ea s-a mai impus şi la 200 m mixt junioare.

Medaliile de argint le-a cucerit la 50 m bras senioare,100 m bras senioare şi 400 m mixt junioare. În fine, bronzul şi l-a adjudecat în cadrul probei de 200 m mixt tineret.

După acest palmares, orădeanca, împreună cu una dintre antrenoarele ei, Cristina Madău, au fost incluse în lotul lărgit al României, care se va pregăti pentru participarea la Jocurile Olimpice pentru tineret din acest an. Această competiţie va avea loc în Argentina, la Buenos Aires, în toamnă, în perioada 6-18 octombrie.

La Naţionalele de la Bacău, clubul Crişul Oradea a mai avut alte câteva înotătoare, care au obţinut poziţii fruntaşe. Astfel, Ioana Buzlea a ocupat locul 4 în proba de 200 m bras, locul 6 la 100 m bras, locul 6 la 200 m mixt şi tot locul 6 la 400 m mixt, toate la senioare. De asemenea, Kiss Boglárka s-a situat pe poziţia a 6-a la 200 m mixt junioare, iar Alföldi Boglárka a ocupat locul 8 la 400 m liber junioare.