Proiectul primarului Ilie Bolojan de a vinde locuinţele municipalităţii situate în centrul istoric şi transformarea acestora în spaţii cu altă destinaţie decât de locuinţă spre a fi puse la dispoziţia firmelor cu obligarea noului proprietar la reabilitarea faţadei clădirii în cel mult doi ani a căzut la vot în Consiliul Local din cauza opoziţiei UDMR şi PDL.

Absenţa de la şedinţa de marţi a useliştilor Debelka Boglarka (PSD) şi Daniel Negrean (PNL) a făcut ca proiectul de hotărâre să fie respins cu doar două voturi lipsă faţă de cele 18 necesare. Reprezentanţii opoziţiei s-au abţinut de la vot, gest suficient pentru ca hotărârea să nu fie adoptată.

Udemeristul Iulius Delorean şi-a argumentat opoziţia arătând că municipalitatea nu poate modifica statutul unui imobil după bunul plac. "O să ne trezim că facem licitaţie, vindem apartamentul şi când noul proprietar vrea să îi dea altă destinaţie decât cea de locuinţă acesta nu poate, pentru că nu primeşte acordul vecinilor", a afirmat Delorean.

Poziţia UDMR s-a bucurat de sprijinul grupului PDL. "Am impresia că ne vom bate singuri cuie în tălpi. Majoritatea imobilelor la care face referire proiectul de hotărâre sunt situate în fund de curte, amplasamente care s-ar putea să nu atragă cumpărători", a spus democrat-liberalul Cristian Puşcaş.

Picătura care a răsturnat paharul a fost pusă de pedelista Adelina Coste, care a descoperit în procesul verbal încheiat în urma unei şedinţe a Comisiei de Analiză a Solicitărilor de Locuinţe, document anexat din greşeală proiectului de hotărâre, că municipalitatea i-a atribuit o locuinţă cu chirie administratorului special al Electrocentrale, Stănel Necula, "importat" de primarul Ilie Bolojan tocmai din Brăila.

Necula a primit la începutul lui noiembrie, cu titlul de locuinţă de serviciu, un apartament cu două camere situat la parterul unui bloc din strada Moldovei.

Coste a fost cu atât mai revoltată cu cât, deşi este membru în AGA la Electrocentrale, nu a fost niciodată informată cu privire la pachetul salarial complet al administratorului special. "Într-o şedinţă precedentă s-a votat salariul de 1.500 de euro al domnului Necula. Acum aflăm că domnul Stănel a primit şi locuinţă de serviciu. Aşteptăm următoarea şedinţă să vedem de ce alte beneficii se mai bucură", a spus ironic pedelista.

Democrat-liberala a fost cu atât mai pornită cu cât susţine că în discuţiile cu membrii AGA administratorul special al CET a negat că şi-ar dori o locuinţă de la Primărie. "Să ştiţi că noi, grupul PDL, ne-am abţinut de la vot pentru că domnul Stănel a spus la AGA că nu doreşte locuinţă de serviciu", a spus Coste, lăsând să se înţeleagă, spre deosebire de udemerişti, că nu ar fi avut alte obiecţiuni pe marginea materialului.

În ciuda opoziţiei UDMR şi PDL, faptul că proiectul de hotărâre nu a întrunit cele 18 voturi necesare spre a fi adoptat nu înseamnă că Stănel Necula va rămâne pe drumuri. Apartamentul din strada Moldovei a fost atribuit Electrocentrale, la cererea societăţii, ca locuinţă de serviciu pentru un an de zile. Totodată, cel mai probabil proiectul în sine, vizând vânzarea imobilelor, va fi repus pe masa consilierilor locali, sub o altă formă.