Un orădean în vârstă de 22 ani a fost arestat preventiv şi este cercetat pentru furt calificat în formă continuată, după ce a spart în trei rânduri o locuinţă din Oradea, furând butelii, electrocasnice, scule şi telefoane mobile.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, prima spargere s-a produs în cursul dimineţii de 12 aprilie, când, între orele 9 și 10, „prin escaladare și efracție”, tânărul a intrat în imobil şi a luat o drujbă, o mașină de tuns, o butelie pentru aragaz, patru telefoane mobile și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 1.280 de lei.

O zi mai târziu, spărgătorul a revenit la „locul faptei”, între orele 13.45 şi 14.30, când a luat o butelie pentru aragaz, cauzând un prejudiciu apreciat de proprietar la 500 de lei.

Ultima spargere a fost comisă de individ pe 15 aprilie când, în intervalul orar 14 - 14.30, a furat din aceeaşi locuinţă un cuptor cu microunde, o butelie pentru aragaz și alte bunuri, cauzând un prejudiciu apreciat la 1.000 de lei.

Proprietarul locuinţei a reclamat spargerile de fiecare dată, însă hoţul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Florin Marta, a fost prins abia luni după-amiază, adică în ziua ultimei spargeri, de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea. 

„Prejudiciul a fost recuperat de polițiștii orădeni în proporție de aproximativ 70%”, se arată în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Marta, care e "client" vechi al poliţiştilor, fiind judecat deja în mai multe dosare penale, tot pentru furt, a fost reţinut pentru 24 de ore. Marţi, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi Judecătoriei Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă de 30 de zile.