Ploaia îngheţată, transformată ulterior în ninsoare, a făcut ca în prima parte a zilei de joi traficul în municipiu să se desfăşoare în condiţii de iarnă.

Începând din centrul oraşului până pe dealuri...

RER Vest a scos în teren 22 de utilaje de deszăpezire pentru curăţarea arterelor de polei şi zăpadă.

"S-a acţionat pe urgenţa unu, pe căile de acces în oraş şi principalele bulevarde şi pe urgenţa doi, pe arterele care leagă cartierele. În momentul de faţă se intervine în zonele de deal, pe urgenţa trei şi patru în zonele de deal, cu pante, pentru preveni derapajul autovehiculelor", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei.

Potrivit directorului, în cazul în care ninsoarea va continua, utilajele vor face încă o trecere pe principalele artere din oraş.

"Dacă ninsoarea nu se opreşte, vom repeta acţiunea peste câteva ore şi, apoi, de câte ori va fi necesar. Vom interveni astfel încât drumurile în oraş să fie practicabile. Dacă se formează polei ne vom duce peste tot unde este asfaltat", a spus Benţan.

Trafic în condiţii de iarnă

Potrivit taximetriştilor orădeni, joi la prânz, drumurile orădene erau practicabile fără a prezenta pericol pentru participanţii la trafic. "Deocamdată nu am primit niciun fel de reclamaţii, atât că de dimineaţă traficul a fost mai aglomerat decât în ultimele săptămâni pentru că au fost reluate cursurile şi a început să dea o ploaie îngheţată. După ora nouă s-a mai eliberat şi se circulă destul de bine", a afirmat preşedintele Camerei Taximetriştilor Bihor, Iosif Rad.

Pentru eliberarea carosabilului, utilajele RER Vest au acţionat în zona centrală a oraşului cu clorură de calciu, iar pe celelalte străzi, cu nisip şi sare. În Piaţa Unirii, pentru a nu afecta pavajul, s-a acţionat manual cu clorură de magneziu.

Judeţul Bihor este, începând de miercuri, sub cod galben de avertizare de ploi care se transformă treptat în lapoviţă şi ninsoare însoţite de intensificări ale vântului până la viteze de peste 55 kilometri pe oră care ar putea căpăta accente de viscol.

Începând cu ora 12, codul galben va fi extins în toată ţara, pornind din vest şi nord-vest, pentru cel puţin 24 de ore. Vremea va fi deosebit de rece şi săptămâna viitoare cu ger în timpul nopţii.