Un orădean de 30 ani a fost arestat preventiv, vineri, pentru o perioadă de 30 zile, şi este cercetat pentru furt calificat în formă continuată, bănuit fiind că a intrat în depozitele a patru societăţi comerciale şi a furat scule electrice şi cabluri de cupru în valoare de 11.000 euro.

Furturile au fost comise în perioada 10 februarie - 28 martie, anul curent, după cum se precizează într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Hoţul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Rostas Jozsef, nu a acţionat singur, ci împreună cu un alt orădean în vârstă de 55 ani, cercetat de polițiștii în stare de libertate.

"Cei doi ar fi pătruns prin efracție, pe timp de noapte, în patru societăți comerciale din Oradea și ar fi sustras scule electrice și cabluri din cupru, provocând astfel un prejudiciu total estimat la 55.000 de lei (adică 11.000 euro - n.r.), recuperat parțial de polițiștii orădeni", se arată în informare.

Joi, locuinţa lui Rostas a fost percheziţionată de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea, iar în urma acţiunii s-au găsit o parte din sculele electrice reclamate sustrase.

Ca urmare, în finalul percheziţiei, Rostas a şi fost reţinut pentru 24 ore, iar vineri, a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură care poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

Ancheta în caz este continuată de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Rostas Jozsef nu e la prima faptă. Anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au decis să renunţe la anchetarea lui, iar recent a scăpat cu o condamnare cu suspendare, tot pentru furt.