Bihorenii carantinaţi de autorităţi în hotelul Crişana din Băile Felix, aparţinând fraţilor Micula, reclamă condiţiile mizerabile din camere.

Condiţii mizere...

Imagini transmise BIHOREANULUI de o reclamantă de la faţa locului arată camere insalubre, cu mobilierul degradat, faianţa din baie şi mocheta vechi şi murdare. "Mă aflu în carantină în Băile Felix, la hotelul Crişana. Acestea sunt condiţiile. Întrebarea este: ieşim sănătoşi de aici?", a transmis femeia.

Aceasta a precizat că a cerut zadarnic sprijinul autorităţilor. "Am sunat peste tot. De la Direcţia de Control mi-a vorbit obraznic, să facem curăţenie. M-a întrebat dacă nu vreau hotel de cinci stele şi mi-a închis telefonul în nas", a povestit reclamanta.

"E prima reclamaţie"

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au declarat că până în prezent nu au primit reclamaţii privind condiţiile de cazare de la hotelul Crişana.

"Este prima reclamaţie primită privitoare la condiţiile de cazare din această locaţie. Vom verifica aspectele semnalate. Precizăm că hotelul respectiv este clasificat la categoria două stele", a transmis purtătorul de cuvânt Dorel Ţîrţ.

Potrivit acestuia, autorităţile nu pot interveni pentru îmbunătăţirea condiţiilor de cazare. "În această perioadă nu pot fi efectuate lucrări de reparaţii (zugravit, vopsit) în locaţiile de carantinare", a mai declarat Ţîrţ.

Mulţi carantinaţi, puţine locuri...

În răspunsul DSP Bihor se mai precizează că autorităţile bihorene gestionează cel mai mare număr de carantinaţi din ţară, adică 1.175 de persoane, reprezentând 10% din totalul la nivel naţional, fapt care a ridicat mari probleme logistice.

"DSP Bihor a lansat în urmă cu trei săptămâni o invitaţie către unităţile hoteliere pentru a veni cu oferte de cazare pentru persoanele carantinate care nu a primit nici un răspuns. Locaţiile actuale de carantinare au fost cu greu identificate, având în vedere cele de mai sus", a arătat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

"La dispoziţia statului"

Trebuie precizat că, în ciuda condiţiilor precare de cazare, fraţii Micula, proprietarii hotelului Crişana, fac bani frumoşi de pe urma carantinaţilor.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că bugetul de stat plăteşte 230 lei pe zi pentru fiecare persoană cazată aici, în condiţiile în care capacitatea imobilului este de 200 de locuri în 109 camere duble, single şi trei apartamente.

Victoraș Micula anunţa la începutul lunii aprilie pe reţelele de socializare că pune imobilul "la dispoziţia statului" insinuând că o face cu titlu gratuit. "Pentru a veni în sprijinul autorităţilor, am decis să pun la dispoziţie statului Hotelul Crişana, deţinut de familia mea, din Băile Felix", a anunţat tânărul Micula pe Facebook.

Hotelul, achiziţionat de familia Micula la sfârşitul anilor ʼ90, în care s-au făcut de atunci doar investiţii minimale, este folosit doar sezonier, în mare parte pentru angajaţii trustului.