Un bărbat „mascat” cu ochelari de soare l-a înşelat pe casierul unui supermarket Profi din Oradea prin metoda şmen. Operaţiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost trimise BIHOREANULUI, în speranţa că escrocul va fi recunoscut, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă, să nu mai facă alte victime. 

Incidentul s-a produs miercuri după-amiază, în jurul orei 16, după cum a relatat fratele casierului păcălit. Făptaşul, un bărbat tânăr şi purtând ochelari de soare fumurii, a intrat în supermarketul Profi, i-a cerut casierului să-i pregătească un pachet de ţigări, că e grăbit, iar apoi s-a îndreptat spre zona cu rafturi, de unde, văzând că în magazin nu este alt client, s-a întors în scurt timp cu un pachet de gumă de mestecat.

Manevra de la casierie

Bărbatul i-a dat casierului pachetul cu gume de mestecat, întrebându-l dacă are să îi dea rest de la o bancnotă de 500 lei. Între timp, se preface că-şi caută bancnota în portofel, nu o găseşte, apoi o scoate din buzunar, dar când casierul îi pregăteşte restul, bărbatul nu îi întinde bancnota ci o aşează pe masă şi cere o pungă, ca să-i distragă atenția.

Casierul a pus restul în colţul tejghelei, lângă el, se apleacă să scoată o plasă, timp în care bărbatul îşi ia bancnota şi o pune în buzunar, iar apoi îi spune casierului că nu mai doreşte plasa. Acesta se apleacă, din nou, ca să o pună la loc, iar în acest timp individul pune mâna şi pe rest şi pleacă grăbit.

În anchetă

"Am depus o plângere penală la Poliţie, am ataşat şi filmarea, din care se observă clar că bărbatul ştie ce face şi că nu este la prima faptă de genul acesta", a explicat fratele casierului păcălit, care a decis să facă publice atât cazul, cât şi înregistrarea, sperând ca între cititorii BIHOREANULUI să fie persoane care să poată oferi informaţii despre făptaş, dar şi pentru ca șmenarul să nu mai facă alte victime. 

Contactaţi pe marginea cazului, reprezentanţii Poliţiei Bihor au declarat că incidentul se află în ancheta Poliţiei Oradea.

"A fost întocmit dosar penal în care se desfăşoară cercetări pentru infracţiunea de înşelăciune", a explicat BIHOREANULUI ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, Ioana Lascău. 

Cazul nu este singular. 

Un incident asemănător a fost înregistrat toamna trecută, în oraşul Aleşd, unde vânzătoarea unei carmangerii a fost înşelată de doi bărbaţi, ambii purtând măşti de protecţie, care au folosit pentru şmen o bancnotă de 100 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!