Primarul Oradiei şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Informaţia a fost făcută publică, marţi, de site-ul stiripesurse.ro şi confirmată pentru BIHOREANUL de edil.

Potrivit stiripesurse.ro, edilul recurge la acest gest pe fondul unor divergenţe cu liderul partidului, Ludovic Orban. El ar fi vrut de mai multă vreme să demisioneze, însă a aşteptat ultimul Consiliu Naţional, în baza unei înţelegeri cu Orban.

Informaţii despre o intenţie a lui Bolojan de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL au mai apărut în presă şi în luna iunie, însă primarul Oradiei a negat că ar intenţiona să facă un asemenea gest.

"La începutul săptămânii trecute mi-am depus demisia la sediul PNL. Este în vigoare de la data respectivă", a declarat Bolojan, marţi, pentru BIHOREANUL.

Întrebat care este motivul pentru care demisionează, liberalul a spus că vrea să se concentreze pe proiectele europene ale municipiului Oradea. 

"Numărul de proiecte europene pe care Primăria Oradea le gestionează e destul de mare, timpul necesar pentru derularea lor e destul de mare şi el. E destul de greu să faci faţă mai multor responsabilităţi în acelaşi timp", a mai spus Bolojan.

Întrebat dacă şi-a dat demisia din cauza unor neînţelegeri cu Ludovic Orban, Ilie Bolojan a spus că nu comentează.

Ilie Bolojan este şi preşedintele PNL Bihor şi a fost ales la Congresul extraordinar al partidului care a avut loc pe 19 iunie 2017 în funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice al partidului.

UPDATE:

Într-o declaraţie pentru Digi24, senatorul PNL Alina Gorghiu, fost copreşedinte al PNL, a declarat că nu se aştepta la această decizie.

"Dacă ştiu un lucru despre Ilie Bolojan este faptul că atunci când are ceva de spus sau vrea să comunice ceva public o face. Astăzi, pe mine m-a luat prin surprindere această demisie. Auzisem despre ea de ceva vreme. Ilie Bolojan a fost secretar general şi mie şi lui Vasile Blaga, într-o perioadă destul de grea, în care se făcea fuziunea celor două partide şi vă mărturisesc că s-a onorat de funcţia de secretar general chiar dacă era în paralel primar al Oradiei. Nu aș vrea să mă pun în locul dlui Bolojan, să imaginez eu motive. Îmi pare rău că a luat această decizie, pentru că prezența sa era una întotdeauna cu opinii cu greutate exprimate în Biroul executiv al PNL. Și îi urez succes în cariera administrativă, dacă asta își dorește”, a spus Gorghiu.

Întrebată ce va urma în PNL și ce efect va produce demisia lui Bolojan din conducerea partidului, Gorghiu a răspuns: „Strategia partidului o face președintele împreună cu formula aleasă în congres. Cred, însă, că Ilie Bolojan era un om de mare greutate în această structură. Știți cum este, fiecare membru al PNL poate să își spună punctul de vedere, indiferent că e la București sau la Oradea. Dar l-aș fi preferat la București, chiar dacă am mai avut și noi divergențele noastre, inerente unei vieți politice comune”, a încheiat fosta șefă a PNL.