Ilie Bolojan, candidatul USL pentru un al doilea mandat de primar, s-a prezentat la urne duminică la ora 9, la secţia nr. 125 din incinta Colegiului Naţional Emanuil Gojdu.

Candidatul a venit la votare singur, după ce înainte făcuse un tur al secţiilor din oraş. "Am vizitat mai multe secţii de votare pentru a verifica dacă procesul alegerilor decurge normal. Am verificat dacă reprezentanţii USL s-au prezentat la secţii şi dacă Primăria s-a achitat de obligaţiile care îi revin pentru buna desfăşurare a scrutinului", a spus Bolojan.

Ca şi în urmă cu patru ani, liberalul a refuzat să facă declaraţii în legătură cu votul său. "Nu mă întrebaţi astfel de chestiuni, pentru că nu am ce să vă declar", a spus el.

La fel ca alţi orădeni, şi Bolojan a căzut "victimă" rearondării secţiilor de votare. Deşi în 2008 a votat mai aproape de domiciliu, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de data aceasta şi-a exprimat opţiunea la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, la o distanţă de aproape două staţii de tramvai faţă de locuinţă.

"În urmă cu patru ani am votat la Casa de Cultură a Sindicatelor, dar acum secţia a fost mutată, pentru că pe acel spaţiu trebuia plătită chirie şi ar fi încurcat diferite spectacole care se desfăşurau acolo", a explicat primarul, după ce a votat.

Candidat pentru cel de-al doilea mandat, Ilie Bolojan şi-a exprimat speranţa că orădenii se vor prezenta într-un număr cât mai mare la vot, astfel încât ulterior să îi poată trage la răspundere pe cei ce vor prelua conducerea oraşului.