Primarul Ilie Bolojan a catalogat miercuri, în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliştii orădeni, drept "bună" relaţia pe care municipalitatea a avut-o cu parlamentarii bihoreni în anul 2010.

În primul rând, şeful executivului a avut numai cuvinte de laudă despre parlamentarii UDMR Lakatos Peter şi Cseke Attila. Deputatul Lakatos a fost caracterizat ca un parlamentar harnic care a îmbrăcat în haina unor proiecte legislative toate propunerile municipalităţii orădene. "Este un parlamentar foarte harnic, care citeşte toate documentaţiile, fapt pentru care îşi poate susţine ideile cu argumentele, nu ca alţi politicieni, care votează în necunoştinţă de cauză", a spus Bolojan.

La fel, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a fost caracterizat ca "un om care a făcut foarte mult bine oraşului", atât prin finanţările alocate de la bugetul central pentru spitalele orădene, cât şi prin proiectele legislative promovate, printre care cele privind fuzionarea spitalelor.

Un loc aparte în trecerea în revista făcută de primar l-a avut deputatul PDL Octavian Bot, altfel adversar politic al liberalului Bolojan. "Domnul Bot a susţinut întotdeauna proiectele în domeniul învăţământului. M-a sunat şi mi-a spus: "Pot să aduc nişte fonduri în Oradea, unde credeţi că ar fi mai mare nevoie?". I-am recomandat să sprijine reabilitarea clădirii Colegiului Partenie Cosma sau, dacă are alte preferinţe, îi putem pune la dispoziţie lista de lucrări", a declarat Ilie Bolojan.

La fel, primarul de Oradea le-a mai mulţumit deputaţilor PNL Lucia Varga şi Cornel Popa, respectiv deputatului PD-L Ştefan Seremi şi senatorului PSD Ioan Mang pentru lobby-ul făcut proiectului Aparegio privind extinderea în judeţ a reţelelor de apă şi canalizare. Proiectul se ridică la o valoare de 84 milioane de euro, din care circa 30 milioane de euro vor fi investite în infrastructura municipiului.