Să îşi facă treaba şi să bată la uşile ministerelor! Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, a făcut un apel public la şefii Consiliului Judeţean Bihor, şi mal ales la liderul PSD Bihor, să reprezinte interesele judeţului la Bucureşti.

"Fac un apel public prin dumneavoastră legat de activitatea conducerii PSD Bihor pentru a-şi onora funcţiile din conducerea Consiliului Judeţean pentru a reprezenta Bihorul la nivel central", a declarat Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ce face domnul Mang?

Liberalul le-a imputat şefilor din Consiliul Judeţean sistarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor din judeţ. "În ceea ce priveşte drumul Oradea - Ştei, anul trecut eram acuzaţi că negociem lucruri cu miniştri transporturilor, că le oferim poziţii pe liste ca să facă drumul, dar atunci se lucra intens la DN 76. Anul acesta nu s-a mai lucrat", a spus Bolojan.

Liderul PNL Bihor a arătat că abandonarea lucrărilor în faza în care drumul are doar stratul intermediar de asfalt, de tip anrobat, fără cel final de uzură, drumul se va distruge peste iarnă.

"Anul acesta nu s-a lucrat nimic, mai mult, nu există contracte semnate. Din datele pe care le deţin, nu s-au demarat proceduri de licitaţie şi practic, chiar dacă s-ar demara, o procedură de licitaţie durând câteva luni de zile, este foarte puţin probabil ca anul acesta să mai facem ceva. N-aţi vrea să îi întrebaţi totuşi pe domnul Mang şi pe ceilalţi ce fac legat de drumul acesta?", a întrebat liberalul.

„Insule de sinucidere”

Tot pe tema drumurilor bihorene, liderul PNL Bihor a acuzat că lucrările de reabilitare de pe DN1, principala cale de acces în nordul României, au fost făcute atehnic.

"Acele insule de calmare, la Auşeu, la Aleşd şi în alte localităţi, parcă sunt insule de sinucidere, cu borduri de cel puţin 14 centimetri, care pun în pericol participanţii la trafic. Estimez că în următorii ani, în afară de faptul că vor face victime, vor trebui modificate", a declarat Bolojan.

Liberalul le-a bătut obrazul şefilor din CJ arătând că drumurile bihorene nu doar că nu sunt reabilitate, dar nici măcar nu sunt curăţate. "Am înţeles că nu poţi face covoare asfaltice, dar măcar buruienile pot fi tunse, să nu fie un judeţ de buruieni", a zis Bolojan.

"Faceţi o socoteală..."

La fel, Bolojan le-a atras atenţia şefilor judeţului că, în vreme ce municipalitatea s-a angajat la un program ambiţios de reabilitare a clădirilor, Consiliul Judeţean îşi lasă clădirile în ruină.   

"Avem o clădire emblematică, clădirea fostei Policlinici, care va deveni o ruină. Cred că l-aţi putea sesiza pe domnul Pasztor şi pe domnul Mang să o considere o prioritate", a spus Bolojan. Liderul liberal a mai arătat că în aceaşi situaţie este şi clădirea Filarmonicii de Stat din strada Moscovei, aflată tot în proprietatea CJ.

Între altele, preşedintele PNL Bihor a acuzat conducerea CJ de proastă gestionare a bugetului pentru că, în loc să investească în bunuri şi servicii pentru bihoreni, cheltuieşte banii pe majorări de salarii şi angajări fără concurs.

"Faceţi o socoteală câte investiţii livrează Consiliului Judeţea Bihor locuitorilor judeţului şi faceţi o socoteală cât este bugetul de salarii şi o să vedeţi care este situaţia", a spus liberalul.

Bolojan spune că resursele financiare ale judeţului, "atâtea câte sunt", au fost tocate pe cheltuieli salariale care au fost majorate cu cel puţin 4 milioane de euro.

Citiți și articolele:

Bolojan atacă valul de angajări de la Consiliul Judeţean: "Scopul unei autorităţi nu este să ofere slujbe celor care nu se pot angaja în privat"

"Patronii" Bihorului: Şefii Consiliului Judeţean umplu cu neruşinare schema de personal, cu clienţi politici care nici măcar nu merg la serviciu