Compania Marconst e bună de plată! "Marconst va plăti penalizări pentru lucrarea de la pasajul Vulturul Negru", a anunţat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului sumele plătite de firmă vor fi folosite la refacerea lucrărilor. "Suntem în negocieri avansate pentru ca Marconst să suporte parte din lucrare", a spus Bolojan.

Primarul a recunoscut în premieră faptul că municipalitatea a subevaluat lucrarea de refacere a pasajului, sumele alocate în acest scop acoperind în mod real doar jumătate din costuri.

"Vom reface proiectul tehnic al lucrării deoarece contravine realităţii. Cei 92.000 de euro alocaţi sunt un preţ mult subevaluat, acesta ar trebui să fie cel puţin dublu", a spus edilul.

Bolojan a afirmat că la refacerea proiectului municipalitatea va renunţa la floarea din centrul pasajului pentru că sistemul de iluminat de sub pavaj este nefiabil iar corpurile de iluminat se defectează imediat după montare. La fel vor fi eliminate motivele din mozaic care au vârfuri ascuţite pentru că acestea generează tensiuni care duc în timp la apariţia de crăpături.

"Uitaţi-vă la mozaicul din fostul hotel Vulturul Negru sau cel din Primărie. Veţi vedea că modelele au forme rotunjite pentru că altfel, în timp, vor apărea crăpături", a mai completat Bolojan.

Primarul a spus că lucrările de refacere a mozaicului vor fi precedate de refacerea pereţilor pasajului şi cupolei de sticlă care îl acoperă, întreaga lucrare urmând să fie finalizată undeva în toamna anului viitor.