Primarul Ilie Bolojan a dezminţit luni, în cadrul primei conferinţe de presă organizate la Primărie în cel de-al doilea mandat consecutiv, zvonurile privind iminenta înlocuire din funcţie a directorilor "înscăunaţi" de UDMR din Primărie şi din instituţiile subordonate.

"Trebuie să înţelegem bine: faptul că avem în Primărie directori de etnie maghiară nu are legătură cu UDMR-ul. Există directori care îşi fac treaba şi directori care nu îşi fac treaba", a spus Bolojan.

Primarul şi-a întărit afirmaţia nominalizându-l pe managerul OTL, Csuzi Istvan, cunoscut membru UDMR, ca fiind unul dintre directorii care i-au confirmat aşteptările. "Domnul Csuzi a dovedit că îşi face treaba şi, precum ştiţi, nu m-aţi văzut lăudând prea des pe cineva", a zis Bolojan.

Şeful executivului local a spus că nu a făcut şi nu va face nicio deosebire între angajaţii Primăriei, singurul criteriu de evaluare fiind dat de competenţa acestora. "Nu aţi văzut şi nu veţi vedea că jucăm într-o cheie etnică la Primăria Oradea. Pentru noi fiecare orădean contează", a zis Bolojan.

Fără negocieri de posturi!

În acest context, Bolojan a negat orice împărţeală pe posturile de conducere din Primărie şi instituţiile subordonate cu aliaţii din USL. "În Primăria Oradea nu există şi nu au existat negocieri pe căprării", a spus Bolojan.

În ciuda acestui fapt, primarul nu exclude unele modificări la nivelul conducerii executivului local. "Politica municipalităţii va rămâne aceeaşi ca până acum, dar asta nu înseamnă că directorii şi şefii de servicii sunt "bătuţi în cuie". Nimeni nu e "bătut în cuie" la Primăria Oradea. Nu există contracte pe durată nedeterminată pentru şefie, nici măcar în cazul primarului sau al viceprimarilor", a spus Bolojan.

Intervenţia primarului Ilie Bolojan a fost menită să pună capăt speculaţiilor privind iminenta înlocuire a directorilor puşi în funcţie de foştii aliaţi din UDMR şi să elimine temerile minorităţii maghiare cu privire la eventuale discriminări pe criterii etnice.

Conform bursei zvonurilor, în fruntea listei de "transferuri" s-ar număra, printre alţii, directorul economic al CAO, Aniko Kuntz, directorul tehnic al ADP, Bimbo Szuhai Tibor, şi şefa ASCO, Zita Koncsek, care se pregăteşte să iasă la pensie.

La întrebările jurnaliştilor, Bolojan a refuzat să comenteze informaţiile, limitându-se la a face declaraţii doar despre cazul lui Koncsek,despre care a spus că "se va face concurs, conform legii".