Nu mai este un secret. Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, şi-a depus marţi candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL.

Potrivit presei centrale, primarul Oradiei va concura cu Viorel Cataramă pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice în cadrul Consiliului Naţional al PNL, care va avea loc la Bucureşti duminică, după congresul propriu-zis.

Raluca Turcan şi Alin Tişe vor concura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe comunicare, Iulian Dumitrescu şi Nicolae Robu pentru cea de prim-vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societatea civilă, iar Mircea Hava şi Mugur Cozmanciuc pentru poziţia de prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale.

Consiliul Naţional  va fi precedat sâmbătă, 17 iunie, de Congresul PNL, în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte, candidaţii fiind Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Liberalii bihoreni, alături de alte 33 de organizaţii dintr-un total de 45, susţin candidatura lui Ludovic Orban.

PNL Bihor va fi reprezentat la congres de o delegaţie formată din 179 membri, cea mai mare din ţară după cea a judeţului Suceava. Numărul delegaţilor a fost stabilit în funcţie de rezultatele obţinute de fiecare filială la alegerile locale şi la cele parlamentare de anul trecut.