Primarul Ilie Bolojan nici nu mai ştie în câte dosare este cercetat penal. "Tot la două săptămâni dau declaraţii pe la parchete în urma unor plângeri penale care au fost depuse pe numele meu. Nici nu ştiu de câte poate fi vorba, pentru că în unele cauze nici măcar nu sunt citat, ci primesc prin poştă documentul care mă anunţă de neînceperea urmăririi penale", a mărturisit edilul, miercuri, în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliştii organizată cu ocazia sfârşitului de an. La discuţii au mai participat viceprimarii Ovidiu Mureşan şi Mircea Mălan.

Deşi a dat până acum "cu subsemnatul" în faţa unor procurori din Oradea, Satu Mare şi Bucureşti, edilul nu este foarte îngrijorat de acest fapt. "Sunt lucruri inerente, de care te loveşti în calitate de coordonator al diferitelor activităţi, începând de la aplicarea legii funciare până la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar sau acordarea de autorizaţii de construcţie", a spus Bolojan.

Fără a intra în amănunte, edilul a amintit doar două cauze în care pe numele său au fost depuse plângeri penale. "O doamnă avocat mi-a depus plângere penală pentru că Serviciul Parcări i-a ridicat maşina, ca şi cum primarul personal ar fi ordonat acest lucru. Un cetăţean mi-a cerut despăgubiri de un milion de euro, mie şi doamnei Lipoveanu (n.r. directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef) pentru că nu i-am dat autorizaţie de construire în giraţia din Calea Aradului, acolo unde urmează să facem anul viitor pasajul suprateran", a spus primarul.

Ilie Bolojan a spus că în condiţiile în care autorii unor plângeri penale calomnioase nu riscă nimic, aceştia având de suportat doar deranjul de a se prezenta la Parchet pentru a da la rândul lor declaraţii, nu se aşteaptă ca numărul reclamaţiilor să scadă în viitorul apropiat. "Sunt lucruri la care trebuie să te aştepţi atunci când lucrezi cu oameni"...