Maşini răsturnate, copaci smulşi din rădăcini, corturi părăsite în fugă. Atât a mai rămas din tabăra unde aproape 170 de oameni au fost surprinşi de o puternică vijelie, duminică seara, furtună care a ucis o persoană şi a rănit alte 17. Salvatorii prezintă luni, într-o conferinţă de presă organizată la sediul ISU Crişana, bilanţul primei intervenţii de Plan Roşu din Bihor.

"Primul echipaj ajuns în zona cu probleme a fost de la Ambulanţă", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea. Imediat după activarea Planului Roşu, duminică seară, SAJ Bihor a suplimentat cu 15 medici şi 54 de asistenţi medicali echipajele de intervenţie.

"Echipajul a găsit o persoană decedată şi o femeie încarcerată, care a fost predată imediat echipajului SMURD, pentru a fi transportată la spital", a mai spus Pintea.

Şapte victime au rămas în spital

Şeful ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, şi dr. Alexandru Mateoc, purtător de cuvânt al SMURD Bihor, au prezentat luni detalii despre starea victimelor. 

Potrivit dr. Mateoc, în total în spitalele din Oradea au ajuns, duminică noaptea, 13 victime, printre care şi şase copii. Luni mai erau internaţi în spital doar 7 răniţi, mai precis şase adulţi şi un copil. Minorul este rănit uşor. 

"Cinci victime au cod galben, cu traumatisme la nivelul capului, toraco-abdominale, nici una nu pune viaţa în pericol. Persoanele sunt stabile hemodinamic şi respirator. Celelalte victime au fost în cod verde, cu contuzii uşoare”, a declarat dr. Mateoc.

Despre răniţii internaţi în judeţul vecin reprezentanţii ISU Crişana nu cunosc niciun detaliu. Cert este doar că patru victime au fost ajuns, duminică noaptea, la spitalele din Huedin şi Cluj Napoca.

Citeşte mai multe detalii în articolele:

Bărbatul mort în urma furtunii din Bulz era un orădean de 37 de ani

Planul roşu a încetat: Echipajele ISU nu au mai găsit alte victime la Bulz