Cel mai mare șantier din Oradea a ajuns la un nivel de execuție de 40%.

Primăria Oradea a făcut publice imagini filmate cu drona pe șantierul rețelei de pasaje subterane din Piața Gojdu, anunțând și că aproape toți cei 2.000 de piloți necesari au fost forați.

„Forarea celor 2.000 de piloți necesari pentru realizarea celor cinci pasaje subterane din Piața Gojdu se apropie de final, până acum fiind forați 1.874. Acesta este cel mai mare șantier din municipiul Oradea. În prezent se lucrează cu trei foreze concomitent, gradul de realizare a lucrărilor pe întreg șantierul fiind de aproximativ 40%”, a transmis Primăria Oradea marți, printr-un comunicat de presă.

Unele componente ale lucrărilor au fost încheiate, precum radierul, adică fundația unui pasaj, și breteaua aferentă, altele similare vor fi gata în această săptămână.

„Totodată, se lucrează la săpături și excavații pentru lucrările de artă 1, 2, 3, 4, iar la lucrarea de artă 5 se execută grinzile de ghidaj concomitent cu forarea piloților”, a mai transmis Primăria. Prin „lucrări de artă”, municipalitatea se referă la pasajele propriu-zise, care sunt numite așa de specialiștii în construcții.

Simultan cu forarea piloților, muncitorii lucrează și la devierea rețelelor de utilități care se regăsesc pe traseul viitoarelor pasaje, adică de canalizare menajeră, de apă, canalizări pluviale, rețele electrice, rețele de fibră optică.

Rețeaua de pasaje subterane din Piața Gojdu este executată de asocierea firmelor Freyrom, Leko Construct, Metabet CF și Procons Group, pentru o sumă de 85,3 milioane lei, fără TVA, adică aproximativ 17,1 mil. euro, tot fără TVA.

Șantierul va trebui finalizat în acest an, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!