Un asteroid de mici dimensiuni a intrat luni dimineaţă în atmosfera Pământului şi a fost văzut luminând cerul deasupra Canalului Mânecii, scrie BBC.

Asteroidul de un metru lungime, numit Sar2667, a fost văzut la ora 03:00 GTM (05:00, ora României).

Mai multe imagini cu momentul exploziei au fost publicate pe reţelele de socializare.

"Am stat la fereastră şi mi-am pornit telefonul. Nu mă aşteptam la mare lucru, dar a fost într-adevăr uimitor", a declarat un martor care a surprins evenimentul, conform BBC.

Căderea asteroidului a fost anunţată în prealabil, astfel că mulţi pasionaţi au aşteptat să surprindă momentul.

Agenţia Spaţială Europeană a precizat, pe Twitter, că este doar a şaptea oară când momentul căderii unui asteroid este semnalat de dinainte, însă este "un semn al progreselor rapide în capacităţile globale de detectare (n.r. a asteroizilor)".

Agenţia a declarat anterior că asteroidul va lovi "în siguranţă" atmosfera Pământului, în apropierea unui oraş din nordul Franţei.

Organizaţia Internaţională de Meteori, un ONG cu sediul în Belgia ce se ocupă de studiul meteoriţilor, a declarat că obiectul ar fi pătruns în atmosferă la aproximativ 4 km de coasta franceză şi a creat un efect de "minge de foc", mai notează BBC.

Cel mai recent asteroid prezis în avans că va intra în atmosfera Pământului a fost văzut în noiembrie anul trecut deasupra provinciei Ontario, Canada.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!