În cea de-a doua zi a Campionatului european de înot în ape înghețate, găzduit de Oradea, imnul României a răsunat în Bazinul Ioan Alexandrescu.

Sportiva Simona Andreea Chiru, în vârstă de 19 ani, a câștigat aurul în proba de 100 m, stil liber, și a doborât un record mondial, obținând un timp de 01:03:63.

Un rezultat foarte bun a avut și Vladimir Romaniuc, alt component al delegației României la acest campionat, care a obținut medalia de argint la proba de 100 m bras.

Proba considerată „regină” a campionatului european, cea de 1.000 de metri, a fost câștigată de doi sportivi germani: la feminin, prima s-a clasat Alisa Fatum (cea pe care Simona Chiru a învins-o cu două secunde la proba de 100 de metri), iar la masculin Andreas Waschburger a câștigat cursa cea mai lungă.

Fatum și Waschburger au stabilit și ei două noi recorduri mondiale. De asemenea, aceeași performanță a avut-o polonezul Przemyslaw Gorczyca, la proba 100 m bras.

Campionatul european de înot în ape înghețate, primul organizat pentru această disciplină relative nouă, continua și duminică la Oradea, cu probele de 250 m liber, 50 m spate, 100 m fluture și 50 m liber. Primii concurenți vor intra în apă la ora 9, iar accesul publicului este liber.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!