Înotând într-un bazin exterior în care apa a avut doar 4 grade Celsius, sportivii care participă la prima ediție a Campionatului european de înot în ape înghețate, organizată la Oradea, au obținut deja rezultate lăudabile.

Patru recorduri mondiale au fost doborâte în prima zi de competiții, performanțe atinse de înotători din Franța, Polonia și Germania. „A fost o zi extraordinară din punct de vedere al rezultatelor. Este un bazin foarte rapid aici, s-au doborât nu mai puțin de patru recorduri mondiale”, a precizat vineri seară pentru BIHOREANUL jurnalistul bucureștean Vlad Arhire, cel care întreaga zi a comentat competiția, transmisă și live pe contul de YouTube al federației internaționale.


(foto: Paul Lelea)

Mai precis, la proba de 50 m fluture, franțuzoaica Ludivine Blanc a avut un timp de înot de 00:33:21, la 50 m bras polonezul Przemyslaw Gorczyca a terminat proba în doar 32 de secunde, iar la 500 m liber au stabilit noile recorduri nemțoaica Alisa Fatum și conaționalul ei Andreas Waschburger.

Delegația României a obținut, în prima zi a campionatului, trei medalii de argint. Pe locul doi, la general, s-au clasat sportivii Dragoș Ghile (50 m fluture), Cosmin Modoran (100 m spate) și echipa de ștafetă, formată din Andrei Enache, Dragoș Ghile, Cristian Virgil Tranulea și Kovacs Delia Ana.

Acestor trei medalii de argint obținute în clasamentul general li se adaugă altele câștigate de sportivii români în categoriile lor de vârstă. Astfel de rezultate meritorii au obținut și sportivii orădeni. Ovidiu Tirla (foto jos), înotător care a câștigat, în 2022, campionatul mondial de înot în ape înghețate, iar anul trecut a fost vicecampion mondial, s-a clasat al doilea acum, la 50 m fluture și la categoria sa de vârstă (40-44 ani), iar Antonio Alexandrescu pe locul 3 la aceeași probă, categoria de vârstă 25-29 ani.


(foto: Remus Toderici)

Campionatul european continuă în weekend, în curtea Bazinului Olimpic de lângă Parcul I.C. Brătianu. Probele încep în fiecare zi de la ora 9, sâmbătă fiind programate cele de 1000 m liber, 100 m liber și 100 m spate, atât la masculin, cât și la feminin.

Duminică, competiția continuă cu probele de 250 m liber, 50 m spate, 100 m fluture și 50 m liber. În fiecare zi, finalele sunt programate să înceapă la ora 16.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!