Un șofer de 28 ani a fost rănit grav, miercuri seara, într-un accident produs pe DN 79, la ieșirea din localitatea Gepiu.

Aflat la volanul unui autoturism, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției la ieșirea din alveola de calmare a traficului iar autoturismul a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit frontal de o mașină de tractare.

În urma accidentului rutier, salontanul de 28 de ani a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri, accidentul s-a produs din vina salontanului. „Șoferul nu a adaptat viteza de deplasare”, a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisarul Alina Dinu.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea exactă a împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferii care se deplasează în condiții de ceaţă să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, împreună cu cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ. 

Totodată, conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule, să nu se angajeze  în depăşiri neregulamentare și să folosească luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă.

"Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule", spune un mesaj al Poliției Bihor.