Celebru deja pentru că a păcălit zeci de bihoreni, luând bani în numele unor vedete TV, cazuri sociale, în calitate de pretins călugăr ori ca partener exclusiv al companiei Electrica, bihoreanul Florin Marcel Manciu are din nou dosar penal. El este anchetat pentru conducere fără permis după ce a provocat o tamponare pentru care vina a fost asumată apoi în mod mincinos de o orădeancă. De altfel, femeia e anchetată şi ea, în acelaşi dosar, pentru fals în declaraţii. 

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, evenimentul rutier a fost semnalat sâmbăta trecută, la ora 12.38 şi s-a produs la intersecţia B-dului Decebal cu strada Tudor Vladimirescu. "Conducătorul unui autoturism care circula pe strada Tudor Vladimirescu, la intersecţia cu B-dul Decebal, a efectuat un viraj la dreapta şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula din sens opus, acroşându-l, iar apoi şi-a continuat deplasarea", se precizează în informare. 

Iniţial, vina pentru tamponare şi-a asumat-o o orădeancă în vârstă de 46 ani, însă din verificările ulterioare, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au stabilit că femeia minţea, căci autoturismul fusese condus de un bărbat de 24 de ani, din localitatea Sâniob, care, în schimb, nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ca atare, acum tânărul e anchetat pentru "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care nu posedă permis de conducere", în timp ce femeia este cercetată pentru fals în declaraţii.

BIHOREANUL a aflat că tânărul în cauză este Florin Marcel Manciu, care a fost trimis deja în judecată de două ori în ultimii doi ani pentru aceeaşi faptă, la Marghita şi Oradea, în cel din urmă caz scăpând cu un avertisment după ce completul de judecată a decis să renunţe la aplicarea vreunei pedepse faţă de el fiindcă şi-a recunoscut fapta.

Manciu e celebru, însă, pentru escrocheriile pe care le-a comis în ultimii ani, luând bani în numele unor vedete TV, cazuri sociale şi chiar în calitate de pretins călugăr. De aemenea, el a înşelat 57 de locatari ai unor blocuri din Oradea, pe care i-a minţit că firma sa ar fi partener exclusiv al companiei Electrica. Pentru înşelăciunile comise, Manciu are până acum pedepse totale de 2 ani şi 10 luni, a căror executare a fost suspendată pe o perioadă de probă de 4 ani, plus două procese pe rolul Judecătoriilor Oradea, respectiv Sighişoara.