Nu ţi-ai decontat utilităţile pe firmă, nu plăteşti impozit pe proprietate la nivel de firmă!

Normele de aplicare a Codului Fiscal, publicate luni în Monitorul Oficial, prevăd că impozitul pe clădirile cu destinaţie mixtă, folosite atât ca locuinţă cât şi ca sediu social, va fi similar celui aplicat clădirilor cu destinaţie rezidenţială, care este mult mai mic, chiar dacă în aceste spaţii se desfăşoară activităţi economice.

Pentru ca imobilele cu destinaţie mixtă să fie impozitate ca locuinţe trebuie însă îndeplinite două condiţii cumulate. Pe de o parte este obligatoriu ca suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi nerezidenţial să nu fie delimitate prin contract, iar pe de cealaltă parte se impune ca deţinătorul imobilului să nu fi decontat cheltuielile cu utilităţile pe firmă, ci să le fi plătit pe persoană fizică.

"Amintim contribuabililor faptul că termenul de 31 martie 2016 este termenul limită până la care se acceptă depunerea declaraţiilor în vederea stabilirii cuantumului impozitelor locale pe anul 2016", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit municipalităţii declaraţiile depuse după acestă dată vor fi luate în calcul doar pentru stabilirea impozitului pe clădiri aferent anului 2017.