Pasionații de mișcare sunt aşteptaţi să participe sâmbătă la evenimentul caritabil „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”, eveniment ce propune în Parcul IC Brătianu din Oradea patru probe de alergare, pentru toate vârsele, cu scopul de a ajuta tinerii cu autism, dar şi pe micuţul Cezar Andrei, diagnosticat cu sindromul Angelman.

Evenimentul, ajuns la a treia ediție, este organizat de Asociatia Club Sportiv Progress Oradea, împreună cu Primăria Oradea, și este o acţiune caritabilă pentru a susţine cauza Asociației SOS Autism Bihor

"Sperăm să fie un bun prilej de a strânge comunitatea împreună pentru a ajuta, dar şi pentru a da un semnal în comunitate că sportul înseamnă sănatate. Sportul, alergarea, trebuie să devină un mod de viaţă, acest lucru fiind foarte important de transmis în special copiilor, astfel încât să ajungă să facă mişcare", au transmis organizatorii, într-un comunicat.

Evenimentul va avea loc sâmbătă începând cu ora 10 în Parcul I.C. Brătianu și vizează participarea unui număr cât mai mare de competitori, care se vor întrece în patru probe.

Este vorba despre Ştafeta Veselă, rezervată copiilor de 4-7 ani, Crossul Copiilor, pentru cei de 8-14 ani, Ştafeta Family (3x1000 m) şi Ştafeta Mixtă (4x1000 m).

La finalul fiecărei probe va avea loc premierea participanţilor.

"Acţiunea noastră este o iniţiativă la solidaritate şi generozitate faţă de copiii şi tinerii cu AUTISM şi faţă de micuţul CEZAR ANDREI, care în anul 2022 a fost diagnosticat cu Sindromul ANGELMAN. Ne-am propus să realizăm acest proiect printr-un program dinamic, accesibil fiecarui participant, de la cel mai mic la cel mai mare, un program plin de surprize şi cu o atmosferă antrenantă! Pregătim probe atractive pentru toţi cei care doresc să ne fie alături la linia de start. Puteţi să faceţi un bine, donând şi alergând!", au mai precizat organizatorii.

"Viaţa este despre a iubi, a dărui! Haideţi să lăsăm faptele bune să ne definească", a transmis preşedinta clubului Progress, Karmen Chimerel.

Cros caritabil Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!