Urmărire ca-n filme în Ştei, unde poliţiştii au fost obligaţi să tragă după un bărbat care i-a atacat cu pietre şi le-a spart maşina cu un topor!

Bărbatul, pe nume Silviu Balaşcău, era urmărit după ce a fost reclamat de angajatul unei benzinării din comuna Lunca, unde a alimentat dar a refuzat să achite contravaloarea combustibilului, ameninţându-i şi fugărindu-i pe salariaţii staţiei cu un topor.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că, sesizaţi prin numărul de urgenţă 112, poliţiştii au pornit în căutarea agresorului, pe care l-au găsit în centrul oraşului Ştei, unde intrase cu maşina într-un stâlpişor de pe marginea trotuarului.

La sosirea poliţiştilor, bărbatul a devenit violent. A scos toporul, a spart capota din faţă a maşinii de Poliţie după care s-a urcat din nou la volan şi a fugit, fiind blocat pe o altă stradă, de echipajul rutier care a pornit în urmărirea lui.

Potrivit martorilor, încolţit de poliţişti, Balaşcău a aruncat spre aceştia cu pietre, refuzând să se predea, motiv pentru care oamenii legii au solicitat întăriri şi intervenţia mascaţilor, iar în final au tras mai multe focuri de armă. Patru catuşe au fost trase ca avertisment, în aer, şi unul spre atacator, nimerindu-l pe acesta într-un picior.

Rănit fiind, bărbatul a fost în final imobilizat şi transportat de un echipaj al SMURD la Spitalul Judeţean din Oradea, unde a fost internat. Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD, Balaşcău se află la secţia de Ortopedie, cu plagă împuşcată la nivelul gambei, şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

Purtătorul de cuvânt al Polliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat că, în timpul internării, bărbatului i se vor recolta şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

"Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii Parchetului de pe Lângă Judecătoria Beiuş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj asupra poliţiştilor şi ultraj contra bunelor moravuri", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.