Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a anunţat miercuri, la finalul reuniunii lunare a Colegiului Prefectural, că de la data de 1 iulie Serviciul de Paşapoarte va putea lucra cu program prelungit, dacă vor fi solicitări, pentru a veni în întâmpinarea mai ales a cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi care, venind acasă în vacanţă, profită de această prezenţă pentru a-şi înnoi documentele, inclusiv pe cele de călătorie.

"Din 1 iulie până la sfârşitul lunii septembrie se va putea lucra zilnic până la ora 18.30", a spus Mihaiu, adăugând că deja a început să crească volumul adresărilor la acest serviciu, unde se lucrează la patru ghişee. "Trei sunt pentru cei care au programări online, unul pentru cei cu numere de ordine, dar am introdus numere de ordine nominale", a amintit prefectul, precizând că zilnic sunt procesate circa 200 – 250 de cereri pentru eliberarea de paşapoarte.

Deocamdată, însă, programul de lucru rămâne cel normal, până la ora 17.00, cu excepţia zilelor de joi, când se lucrează până la ora 18.30.

De asemenea, oficialul a precizat că în prezent programările pentru eliberarea paşapoartelor se fac în două sau trei zile, în vreme ce în alte judeţe din nord-vestul ţării acest lucru se face în 30 de zile de la depunerea solicitărilor, astfel că "vom putea onora şi cereri din Cluj".

Prefectul a amintit, totodată, că în Bihor paşapoartele temporare se eliberează "în două – trei ore" şi că durata de valabilitate a paşapoartelor simple electronice a crescut la 10 ani.