În timp de pandemie, când activitatea sportivă este întreruptă, antrenorul campioanei de baschet masculin CSM CSU Oradea, Cristian Achim, nu stă deoparte şi a trecut pe online. În această săptămână, el a prezentat un curs destinat antrenorilor de baschet din România.

Prezentarea a fost făcută pe pagina de Facebook Colegiul Central al Antrenorilor de Baschet, unde poate fi urmărită și acum, iar subiectul pe care l-a abordat Achim acoperă atât sectorul juvenil, cât şi cel de seniori, având tema "Apărarea om la om versus apărarea în zonă. Argumente şi modalităţi de a le folosi".

După cum a declarat pentru site-ul CSM, în pregătirea acestui curs, antrenorul principal al CSM CSU Oradea s-a consultat cu colegii săi de la echipa de club, Milan Mitrovic şi Radovan Markovic. El a mai mărturisit, de asemenea, că de-a lungul timpului a scris pe caiete aproximativ 95% din totalul antrenamentelor pe care le-a efectuat în perioada întregii sale activităţi de tehnician.

În cadrul cursului, Cristian Achim a oferit exemple din baschetul european, dar şi din cel american şi a dat câteva sfaturi pentru antrenorii de juniori.

Tehnicianul Cristian Achim este cel mai longeviv antrenor în activitate din România. A debutat în anul 1995, pe vremea când avea doar 25 ani. De atunci el a acumulat însă o experienţă de un sfert de veac, aproape jumătate din aceasta consumându-se pe banca tehnică a echipei CSM Oradea, cu care a ajuns la cele mai mari performanţe.