În ultimele 24 de ore, în urma testărilor efectuate în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea, în Bihor au fost depistate cu Covid încă 5 persoane, după ce în ziua anterioară, miercuri, toate analizele au avut, pentru prima oară de la începutul crizei, rezultate negative.

"Vineri dimineaţă la ora 8.30, numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în Bihor a crescut la 481, cumulat, de la începutul crizei", au informat sursele BIHOREANULUI. Miercuri, bilanţul era de 476 persoane cu Covid în judeţ.

Sursele nu au precizat dacă cele 5 persoane confirmate cu Covid în cursul zilei de joi provin din centrele de carantină sau din companii, în condiţiile în care joi a început şi testarea comunitară în rândul întreprinderilor din Parcul Industrial al Oradiei.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi 66 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus anterior, astfel că numărul total al cazurilor Covid rezolvate a crescut de la 243 la 309, cumulat, de la începutul crizei sanitare.

În prezent, în Bihor mai sunt internate 223 de persoane, din care în Spitalul Municipal 136, iar în secţia exterioară de la hotelul Ceres, unde sunt îngrijiţi pacienţii asimptomatici şi cu semne minore de boală, 87 de persoane.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în ultimele 24 de ore în Spitalul Municipal nu a mai fost înregistrat niciun deces, astfel că bilanţul persoanelor care şi-au pierdut viaţa după ce au fost infectate cu coronavirus a rămas la 15, la fel ca în prima zi a săptămânii (cu menţiunea că un deces a fost raportat eronat în Bihor).

În centrele de carantină din apropierea Oradiei se mai aflau, vineri dimineaţă, 272 persoane, cu 10 mai multe decât joi, când erau 262 de persoane. "Prin Borş continuă să se mai întoarcă în ţară cetăţeni care locuiau în alte state europene", au explicat sursele BIHOREANULUI.

UPDATE

Potrivit surselor medico-sanitare, cele cinci cazuri confirmate Covid pozitive în cursul zilei de joi sunt ale unor persoane din Batăr (două), Beiuş, Răbăgani şi Ceres (câte una).