Trei bărbaţi din Bihor au fost reţinuţi, iar doi dintre ei, cu vârste de 20 de ani şi 40 de ani, au şi fost arestaţi joi şi vineri de judecători, în două cazuri de tâlhărie petrecute în ultima lună în judeţul Bihor.

Informaţiile apar în două comunicate transmise vineri de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa.

Un istoric complicat

În unul dintre cazuri, un tânăr de 20 de ani din Salonta a fost trimis după gratii preventiv chiar vineri de Judecătoria Salonta, pentru tentativă de tâlhărie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

El fusese reţinut înainte cu o zi de poliţiştii din oraş, după ce, în dimineaţa zilei de marţi, 21 martie, a abordat pe stradă, un alt tânăr, de 22 de ani, din Salonta, chiar în faţa unui magazin de alimentaţie publică din localitate. Agresorul i-a solicitat o sumă de bani, iar după refuzul acestuia, l-a lovit.

"În urma agresiunii, salontanul de 22 de ani s-a retras în magazin, unde ar fi fost urmat de tânărul de 20 de ani, care, în urma primirii unui nou refuz, la o a doua solicitare de a-i înmâna bani, l-ar fi agresat din nou.

Faptele tânărului de 20 de ani, săvârşite în public, pe stradă şi în incinta magazinului de alimentaţie publică, au fost de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, provocând indignarea şi temerea persoanelor prezente.

În urma agresiunii, salontanul a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare o zi de îngrijiri medicale", se arată în comunicatul poliţiei.

"Vă tai beregata, să moară mama!"

Tânărul agresor, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Istvan-Durumoi Gabor, a fost arestat, vineri, pentru 30 de zile. Şi nici măcar nu este la prima ispravă.

Aşa cum ziarul nostru a mai scris, el mai are o condamnare, pentru ultraj, după ce pe 22 martie 2021, a ameninţat cu moartea un poliţist, dar şi alţi localnici, fluturând un cuţit.

"Vă tai beregata, să moară mama!", le-a strigat el oamenilor, pe când avea doar 18 ani, fiind internat, atunci forţat, la dezalcoolizare, iar apoi arestat şi anchetat pentru 3 infracţiuni de ultraj în formă agravată.

Au furat banii şoferului

În cel de-al doilea caz făcut public vineri de Poliţia Bihor, alţi doi bărbaţi sunt anchetaţi după ce au  tâlhărit un şofer, unul dintre ei fiind arestat, iar celălalt – anchetat sub control judiciar.

Conform comunicatului, cei doi – un bărbat de 40 de ani din comuna Ciumeghiu şi un orădean de 24 de ani - au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă în cursul zilei de miercuri, 22 martie, de către poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi.

"Din cercetări a reieşit că, la 24 februarie a.c., cei doi l-ar fi abordat pe un bărbat de 53 de ani, din judeţul Arad, în timp ce se afla în Staţia C.F.R. Oradea, bărbatul acceptând să fie  transportat de aceştia, cu un autoturism, până la destinaţie, în municipiul Arad.

Cei doi sunt bănuiţi că, pe traseu, prin violenţă, l-ar fi deposedat pe arădeanul de 53 de ani de 5.300 de lei, sumă de bani care, ulterior, ar fi fost împărţită  între aceştia", arată comunicatul Poliţiei.

Joi, agresorii au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea.

Astfel, bărbatul de 40 de ani, pe nume Zsigmond Florin, a fost arestat pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată, iar cel de 24 de ani - Florian Alexandru Darius, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 zile, pentru complicitate la tâlhărie calificată.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă ancheta, inclusiv pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor vizaţi şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!