Continuă să fie apară cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus în judeţul Bihor. Grupul de comunicare strategică a raportat, marţi, că în judeţ au fost confirmate până în prezent 190 de cazuri Covid-19.

Pe de altă parte, sursele BIHOREANULUI arată că numărul este chiar ceva mai mare, diferenţa fiind dată cel mai probabil de ora raportării cazurilor. 

Aşadar, potrivit surselor ziarului, în urma testărilor efectuate în cursul zilei de luni au fost confirmate încă 21 persoane cu Covid, din centre de carantină, astfel încât numărul persoanelor diagnosticate în judeţ ca având coronavirus se ridică la 197, de la începutul crizei. 

Din acest total, 14 persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar trei au decedat (în această statistică oficială fiind inclusă, însă, din eroare şi o femeie din Satu Mare, care nu a fost niciodată internată în Oradea, ci aici i s-a analizat doar proba biologică).

Cu o zi înainte, în Bihor erau înregistrate 176 cazuri confirmate, cumulat de la începutul crizei Covid.

Sursele BIHOREANULUI arată că luni au fost procesate la laboratorul spitalului 152 teste în patru serii a câte 38 de probe, din care cele 21 cu rezultate pozitive fuseseră prelevate de la persoane din centre de carantină. Alte două rezultate au fost şi ele pozitive, dar pentru pacienţi confirmaţi anterior şi aflaţi în secţia de Boli Infecţioase I a Spitalului Municipal.

Pe de altă parte, din probele analizate luni ale căror rezultate au fost negative, 10 au fost prelevate de la cadre medico-sanitare din secţia ATI a Spitalului Municipal, iar 38 de la pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean prin UPU.

La nivel naţional, până marţi, 14 aprilie, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre acestea, 1.051 au fost declarate vindecate şi externate.