Numărul bihorenilor internaţi în Spitalul Municipal din Oradea a ajuns sâmbătă dimineaţă, la 100 de persoane, cu tot cu suspecţi, au informat sursele BIHOREANULUI, după ce în cursul zilei de vineri au fost descoperite 11 noi cazuri, cele mai multe de până acum într-o singură zi.

„Vineri s-au făcut 152 testări, în patru tranşe de câte 38, şi au fost obţinute mai multe rezultate pozitive. Nouă cazuri confirmate sunt ale unor persoane internate ca suspecte la secţia Boli Infecţioase II, iar două teste au ieşit pozitive pentru persoane din exterior care, în urma confirmării, au fost internate direct la secţia de Boli Infecţioase I”, au explicat sursele.

Pe lângă cele 11 confirmări, alte două rezultate s-au dovedit pozitive pentru pacienţi îngrijiţi la Infecţioase I, fiind reconfirmări ale unor teste anterioare.

Mama și copilul sunt bine

Pe de altă parte, sursele redacţiei afirmă că femeia care a născut în Spitalul Municipal în cursul zilei de joi şi băieţelul acesteia au fost, la rândul lor, retestaţi, ambele rezultate fiind negative.

Tot negative au fost şi rezultatele probelor biologice prelevate de la 9 cadre medico-sanitare, din care 8 angajaţi ai secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Oradea, astfel că în Bihor nu există, în acest moment, niciun angajat infectat în sistemul sanitar.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în cursul zilei de vineri au mai fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi încă doi pacienţi de la Spitalul Municipal din Oradea, numărul total al acestei categorii de persoane ridicându-se astfel la 12, după ce vineri fuseseră 10 pacienţi vindecaţi.

Până în prezent, numărul total al celor confirmaţi Covid pozitiv în judeţul Bihor este de 86 persoane, cumulat de la începutul crizei, iar al persoanelor decedate în Spitalul Municipal din Oradea şi confirmate cu coronavirus de trei.

Sâmbătă dimineaţă, în Bihor mai erau înregistrate 1.361 persoane în carantină şi alte 1.449 în izolare la domiciliu.

UPDATE: Îmbolnăviri în creștere

Grupul de Comunicare Strategică, singura sursă oficială care raportează numărul de bolnavi confirmaţi în România, a anunţat sâmbătă, la ora 13, că în Bihor sunt 83 de pacienţi confirmaţi cu Covid-19. 

Cel mai probabil, diferenţa între raportarea oficială şi cea publicată de BIHOREANUL, citând surse din sistemul sanitar, este cauzată de ora la care au fost culese datele de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Comunicatul GCS nu precizează la ce oră s-a făcut raportarea oficială. 

La nivel naţional, sâmbătă la ora 13 erau confirmate 5.990 de îmbolnăviri cu Covid-19, cu 523 mai multe decât vineri.