Doi tineri în vârstă de 21, respectiv 25 ani din Tileagd au fost reţinuţi miercuri de poliţişti, pentru un furt comis în primăvara trecută.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cei doi hoţi au comis furtul pe 19 aprilie, într-un depozit din Tileagd.

Aceştia "ar fi pătruns prin efracție într-un depozit și ar fi sustras mai multe motoare şi motoreductoare electrice, care compuneau o linie de producere a peleților, dezasamblată", spun poliţiştii. Obiectele erau în valoare de aproape 30.000 de lei.

Imediat după comiterea furtului, cei doi hoţi au transportat bunurile la un punct de colectare a deșeurilor feroase de pe raza municipiului Oradea, unde le-au vândut, primind în schimbul lor 4.000 de lei.

Autorii furtului au fost identificaţi şi reţinuţi, miercuri, de poliţiştii din Tileagd, cei doi tineri fiind anchetaţi pentru furt calificat. Ancheta în caz continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd. Prejudiciul nu a fost recuperat.