Primăria Oradea a anunțat joi că s-a turnat penultima placă la parcarea supraetajată de pe strada Iosif Vulcan, unde vor fi amenajate în total 121 de locuri de parcare, investiția depășind 10,2 milioane de lei. 

„Se lucrează la structura de rezistență a parcării de pe strada Iosif Vulcan, în cursul zilei de azi, 23 martie, fiind turnată penultima placă situată la cota +8.60, cu suprafața de 527 mp și un volum de 147 mc. Ultima placă, situată la cota +11.60, care are și rol de învelitoare, va fi turnată în cursul lunii aprilie și va avea o suprafață de 1.216 mp, cu un cubaj de beton de 340 mc”, sunt detaliile tehnice transmise de municipalitate printr-un comunicat de presă.

Parcarea se realizează pe un teren de 4.179 mp, într-o curte interioară delimitată de străzile Iosif Vulcan și Aurel Lazăr. În total vor fi 121 de locuri de parcare, dintre care 6 pentru persoanele cu handicap. Mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

„La finalizarea structurii de la cota +11.60 se poate considera că structura de rezistență este finalizată. Lucrarea va intra în etapele de finisaje, urmând să fie montate echipamentele și instalațiile aferente”, a precizat, în comunicatul menționat, primarul Florin Birta.

Parcarea ar trebui finalizată până la sfârșitul lunii octombrie.

Lucrările sunt executate de către asocierea formată din Drum Asfalt SRL (lider de asociere), Trameco SA (asociat) și Poliart SRL (asociat), valoarea contractului fiind de 10.243.456,33 lei fără TVA.

Proiectul este implementat de Direcția de Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea.

Construcția va avea demisol, parter și trei etaje. „Accesul auto și pietonal se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și două accesuri secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu - unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud”, transmite Primăria. 

Inițial, proiectul parcării viza realizarea a 145 de locuri de parcare, însă, așa cum BIHOREANUL a scris la acea vreme, reprezentanţii Primăriei Oradea au cerut refacerea proiectului tehnic al parcării supraetajate din cauza spaţiului prea mic între locurile de parcare. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!