Potrivit Biroului Electoral Judeţean şi Prefecturii judeţului Bihor, la primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an au drept de vot 505.575 bihoreni înscrişi pe listele electorale permanente, pe când în noiembrie 2009, la primul tur al prezidenţialelor, numărul cetăţenilor cu drept de vot era de 505.179 persoane.

În acest an, pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, în judeţul Bihor au fost amenajate 651 secţii de votare, la fel ca în anul 2009. Din acest total, tot la fel ca acum cinci ani, 143 secţii de votare vor funcţiona în municipiul Oradea. În municipiul Beiuş vor fi deschise 8 secţii de votare, în municipiul Marghita 12 secţii de votare, în municipiul Salonta 15 secţii de votare, iar în oraşele Aleşd 5 secţii de votare, Nucet - 2 secţii, Săcueni - 5 secţii, Ştei - 5 secţii, Valea lui Mihai - 5 secţii şi Vaşcău - 5 secţii.

În timpul campaniei electorale, Biroul Electoral Judeţean Bihor a înregistrat patru sesizări din partea alianţelor şi partidelor politice, dintre care trei împotriva alianţei PSD-UNPR-PC, iar una atipică, din partea conducerii centrale a PRM, care a înştiinţat BEJ Bihor că a dizolvat filiala judeţeană a partidului, astfel încât organizaţia nu are dreptul să propună reprezentanţi în BEJ şi în birourile secţiilor de votare din judeţ.

O sesizare a mai fost depusă la BEJ Bihor de către PMP Bihor, referitoare la afişajul ilegal practicat de alianţa PSD-UNPR-PC, ea fiind admisă, astfel că materialele electorale amplasate în beneficiul candidatului Victor Ponta, în mod nelegal, pe locurile special amenajate de Primăria Oradea, au trebuit îndepărtate.

Alte două sesizări au fost înregistrate la BEJ Bihor din partea ACL Bihor, ambele fiind însă respinse. O primă sesizare a vizat modul de desemnare a preşedinţilor şi locţiitorilor preşedinţilor birourilor secţiilor de votare din judeţ, ACL arătând că în aceste poziţii au fost desemnaţi atât membri activi, cât şi foşti membri ai PSD, precum şi soţii, fii sau fiice ale unor membri PSD. Cealaltă sesizare depusă de ACL Bihor a vizat obligarea alianţei PSD-UNPR-PC la retragerea materialelor electorale prin care candidatul ACL, Klaus Iohannis, era prezentat ca având intenţia să reducă pensiile persoanelor vârstnice. Ambele sesizări ale ACL Bihor au fost, însă, respinse de BEJ Bihor.

La alegerile prezidenţiale din anul 2009, în Bihor au fost înscrişi pe listele electorale permanente 505.179 cetăţeni, din care s-au prezentat la vot în primul tur 268.783 persoane, adică 51,71% din total.

În 2009, la primul tur de scrutin, în judeţul Bihor Traian Băsescu a obţinut 30,07% din totalul voturilor, Crin Antonescu - 22,74%, Mircea Geoană - 22,19%, iar Kelemen Hunor - 14,83%.

În al doilea tur de scrutin, în Bihor Traian Băsescu a obţinut 51,64% din totalul voturilor exprimate, iar Mircea Geoană - 48,35%.