La ora 7.00 fix, toate cele 650 de secţii de votare care au fost organizate în circumscripţia judeţeană Bihor au fost deschise pentru primii alegători, şi funcţionează fără probleme, în pofida condiţiilor meteo nefavorabile, chiar şi în zonele montante ale judeţului.

Potrivit judecătorului Florina Mociran, de la Biroul Electoral Judeţean Bihor, în judeţ au fost raportate până la ora 7.15 doar trei nereguli, toate provocate de reprezentanţii PPDD desemnaţi în birourile a tot atâtea secţii de votare.

"La secţiile de votare 48 din Oradea, 248 din Biharea şi 406 din Girişu de Criş, reprezentanţii PPDD care au fost desemnaţi să reprezinte această formaţiune în birourile secţiilor de votare nu s-au prezentat la sediile acestora, în locul respectivelor persoane prezentându-se altele, cu delegaţii din partea formaţiunii, dar care nu erau în evidenţele noastre", a declarat pentru BIHOREANUL judecătoarea Mociran.

Reprezentanta BEJ a precizat că celor trei PPDD-işti nu le-a fost permis accesul în secţiile de votare, iar birourile acestor secţii funcţionează cu minimum de membri prevăzut de lege, adică 5 persoane, reprezentând alte formaţiuni şi alianţe.

La prima oră a dimineţii, reprezentanţii partidelor şi alianţelor politice din BEJ Bihor erau şi ei la datorie, singura lor îngrijorare fiind starea vremii, care ar putea ţine alegătorii în case, astfel încât legitimitatea viitorilor aleşi să nu fie una foarte solidă.