În pofida faptului că a fost un joc amical, publicul orădean a fost prezent în număr mare, duminică seară, la Arena Antonio Alexe, la cea de-a doua partidă de verificare a formaţiei de baschet masculin CSM CSU Oradea. De această dată, adversară a fost formaţia maghiară Szolnoki Olajbanyasz.

Cu o exprimare mult mai dezinvoltă decât la meciul de joi seară cu timişorenii, elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus şi mult mai clar, cu scorul de 85-63, după ce au dominat jocul şi au condus în permanenţă.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu Kris Richard, Erick Neal, Donatas Tarolis, Bobe Nicolescu şi Lennard Freeman.

După ce primele puncte au fost marcate de formaţia maghiară, orădenii au revenit şi s-au instalat la conducere, iar după zece minute aveau un avantaj de nouă puncte, scor 20-11.

Jocul bun a continuat şi în sfertul II, când ecartul a continuat să crească, iar diferența pe tabelă a ajuns la 16 lungimi, scor 45-29, la jumătatea confruntării.

Publicul s-a simţit bine, dar şi jucătorii echipei orădene, care şi-au luat rolul în serios, deşi era o partidă de verificare, motivaţi şi de numărul mare de suporteri. Astfel, CSM CSU a înscris primele zece puncte ale reprizei secunde și s-a desprins la peste 30 puncte. În ultima pauză s-a intrat cu 64-38, după care, pe finalul jocului, ecartul a mai scăzut pe fondul relaxării și a schimbărilor făcute.

Rezultatul final a fost 85-63, un rezultat de moral, care a mulţumit şi publicul, dar şi staff-ul echipei, mai ales că şi jocul „roş-albaştrilor” a fost mult mai dezinvolt faţă de primul amical.

Cel mai eficace jucător al echipei bihorene a fost în acest meci Donatas Tarolis, autor a 20 de puncte. L-a urmat Toddrick Gotcher, cu 13 puncte, Erick Neal, Nijal Pearson și Lennard Freeman cu câte 10 puncte. De la echipa maghiară, Tamas Pallai și Dustin Thomas au fost principalii marcatori, cu câte 12 puncte fiecare.

Pentru baschetbaliştii echipei bihorene urmează săptămâna viitoare jocurile de la Memorialul Antonio Alexe, care vor avea loc la Oradea Arena, în perioada 6 - 8 septembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!