Mai mulţi şefi de Poliţie din Bihor, în frunte cu şeful Inspectoratului Judeţean, chestorul Liviu Popa, s-au prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA Oradea, însoţiţi de avocaţi, pentru a fi audiaţi în dosarul deschis pe numele lor pentru suspiciuni de fapte de corupţie.

Poliţiştii au ajuns la sediul DNA cu puţin timp înainte de ora 9. Pe lângă chestorul Popa, este vorba de şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar.

Exceptându-l pe şeful Poliţiei Bihor, cu toţii au fost citaţi pentru că sunt bănuiţi că au protejat activitatea infracţională a mai multor oameni de afaceri din zonele în care activează. În ce-l priveşte pe Liviu Popa, deocamdată acuzaţiile nu sunt cunoscute cu exactitate.

Primul care a ieşit, după aproximativ 15 minute, a fost chestorul Liviu Popa, împreună cu avocatul său, Ioan Banciu. Aceştia au refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor şi la intrare şi la ieşire.

La fel au procedat, în jurul orei 9.30, şi cei doi şefi de post, care, de asemenea, nu au vrut să discute cu presa. Nici şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, care a ieşit puţin înainte de ora 10, nu a vrut să vorbească.

Singura care a făcut declaraţii lapidare jurnaliştilor a fost avocata şefului Poliţiei Rurale Beiuş, Simona Paşcu. "Ni s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, urmează să ne formulăm un punct de vedere", a spus aceasta.

Audierile au loc după ce, luni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie Oradea au declanşat percheziţii la sediul Poliţiei Bihor, în biroul inspectorului şef, chestorul Liviu Popa, dar şi la domiciliul acestuia.

În aceeaşi zi, şi liderul PNL Vasile Blaga, cunoscut ca apropiat al şefului Poliţiei Bihor, a fost audiat la DNA Bucureşti, în legătură cu accidentul provocat de Liviu Popa în timp ce îi conducea maşina, în drum spre Bucureşti.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul DNA peste Poliţie: Şeful Poliţiei Beiuş şi alţi şefi de post, suspectaţi de abuzuri şi taxe de protecţie (FOTO)