O tânără de 31 ani din localitatea bihoreană Bicaci a rămas fără permis pentru următoarele 90 de zile după ce a fost prinsă gonind cu 132 kilometri pe oră la volanul unui BMW pe Calea Aradului din Oradea, într-o zonă de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, femeia a fost oprită în trafic duminică după-amiaza la ora 16.18 şi, pentru că a depăşit viteza legală cu peste 50 km/oră, s-a ales şi cu 9 puncte amendă. Ea are, însă, posibilitatea să achite jumătate din minimul prevăzut de lege în astfel de cazuri, de 2.005 lei, în termen de 15 zile.  

Tânăra din Bicaci a fost printre cele 30 de persoane care au rămas fără permise de conducere în urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri şi de ordine publică pe şoselele din judeţ. În total, în perioada 6-8 martie, poliţiştii au sancţionat 318 şoferi, cu amenzi în valoare de 130.295 lei, dintre care majoritatea, în număr de 232, au fost pentru exces de viteză. 

29 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 16 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, șase sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, cinci pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, iar cinci pentru lipsa ITP. Au mai fost sancționate șase depășiri neregulamentare, iar 19 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.