Tesla ar putea deschide prima staţie de încărcare rapidă a maşinilor electrice din Oradea, în urma unui vot online lansat de compania americană.

Este vorba despre aşa-numitele staţii de încărcare Tesla Supercharger, unde se vor putea încărca toate maşinile electrice, nu doar cele ale companiei lui Elon Musk.

Gigantul din industria auto organizează trimestrial o competiție online, iar cei care au cont pe site pot vota unde să fie instalată următoarea staţie de încărcare Supercharger.

Oradea a strâns până în prezent 7.887 de voturi şi se află pe a cincea poziţie la nivel mondial (vezi foto).Tesla

Pe prima poziţie se află oraşul Keszthely din Ungaria, urmat de Skopje, capitala Macedoniei de Nord, Balatonfüred şi Kaposvár, tot din Ungaria.

De asemenea, printre cele 267 de oraşe din toată lumea înscrise în cursa pentru Superchargerele Tesla se află şi alte oraşe din România, cum ar fi Alba Iulia, Târgu Mureş sau Suceava.

Până în prezent, în România, Tesla a instalat staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice în şapte oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Piteşti, Sibiu şi Timişoara. Tot în urma votului, până în 2025, ar urma să existe o astfel de staţie şi în Braşov.

Conform site-ului oficial, Tesla deţine şi operează peste 50.000 de staţii Supercharger, adică "cea mai mare reţea de încărcare rapidă din lume. Situate pe rute importante, în apropierea zonelor de servicii convenabile", iar în 15 minute de încărcare, o maşină poate atinge o autonomie de până la 275 de kilometri.

De asemenea, notează site-uri de specialitate auto, reţeaua Tesla Supercharger a devenit la sfârşitul anului trecut deschisă şi pentru utilizatorii altor maşini electrice din România, în afară de Tesla. Preţul pentru 1 kWh este de 3,05 lei fără abonament sau de 2,25 lei pentru cei care plătesc un abonament de membru în valoare de 65 de lei pe lună.

Este de menţionat că propunerile pentru instalarea staţiilor Tesla pot fi făcute pe site-ul companiei de către cei interesaţi în a avea Supercharger, de la dezvoltatori imobiliari până la municipalitate, în locuri intens circulate din oraşe, cum ar fi benzinării, mall-uri sau restaurante.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!