Referendumul pentru unirea Oradiei cu Sînmartin riscă să nu fie validat la Oradea. Până la ora 19, doar 15,2% dintre orădenii cu drept de vot, adică 28.640, au trecut pe la urne pentru a-şi exprima păerea legat de fuziune. La Sînmartin în schimb, prezenţa trecuse de 40%.

"Prezenţa din Sînmartin a depăşit 40%. La noi, în Oradea, nu a fost atins încă pragul legal de 30%. Oricum ar fi, fără prezenţa orădenilor, referendumul nu este valid. Fac apel către toţi orădenii care vor să îşi spună punctul de vedere să meargă să voteze. Oradea merită cele 5 minute" a declarat Ilie Bolojan, duminică seara.

Edilul a spus că, deşi este foarte greu ca, în doar 3 ore, cât au mai rămas până la închiderea urnelor, pe la secţiile de votare să treacă încă atâţi orădeni câţi au votat peste zi, nutreşte încă speranţa că referendumul ar putea fi validat.

"E dificil, dar se poate recupera. Trebuie doar ca oamenii să meargă să voteze", a afirmat edilul.

În timp ce pentru validarea referendumului la Sînmarin erau nevoie de 2.455 de voturi, la Oradea trebuie să îşi exprime opţiunea 56.757 votanţi.

UPDATE: Pagina de Facebook oficială a referendumului a anunţat că până la ora 21 ar fi votat 35.575 de orădeni, ceea ce reprezintă un procent de doar 18,88%.

Duminică seară, primarul Ilie Bolojan a dat publicităţii şi un mesaj video, postat pe pagina de Facebook dedicată referendumului.

Înainte de ora 22, primarul Ilie Bolojan a transmis un nou apel la orădeni să meargă la vot: "Nu pierdeţi această ocazie! Luaţi-vă apropiaţii şi veniţi cu toţii la vot!"

Citiţi şi articolul "Referendumul a "trecut" la Sînmartin. 32,8% din populaţia cu drept de vot a fost deja la urne"