Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunțat joi că pe perioada marilor festivaluri organizate în oraș parcarea va fi gratuită în zona adiacentă acestor evenimente. Gratuitatea va fi pusă în practică pentru evenimentele de după 1 ianuarie 2023. 

„În materialul privind taxele și impozitele din Oradea, am introdus un articol în care, prin dispoziția primarului, se vor putea stabili pe perioada evenimentelor publice cu un număr mare de participanți scutiri de la plata parcărilor în zonele adiacente acestor evenimente”, a precizat edilul, într-o conferință de presă ce a precedat ședința de Consiliu Local de joi. 

Birta a explicat că măsura a fost luată după ce, la această ediție a Oradea FestiFall, s-au format cozi imense în parcările subterane și supraterane din centrul urbei pentru plata la automate.

„Am văzut ce s-a întâmplat când s-a organizat FestiFall în Oradea, când foarte mulți oameni au venit în zona centrală. Pentru că modalitatea de plată, de intrare, de ieșire, de tichet, este una destul de... se pierde foarte mult timp. Când sunt 460 de mașini în parcarea subterană de pe Independenței, dacă calculezi doar un minut pentru plată la fiecare mașină, se pierde foarte mult timp. Așadar, în perioada unor astfel de evenimente, de la 1 ianuarie 2023, prin dispoziția primarului, se va putea stabili gratuitatea în zona adiacentă pentru parcări”, a spus Birta. 

Primarul a exemplificat că gratuitatea se va institui pe perioada unor evenimente ca Oradea FestiFall, Sounds of Oradea și altele, organizate în centru sau în alte zone ale urbei unde sunt parcări subterane sau supraterane.

„Prin dispoziție a Primarului Municipiului Oradea se vor putea stabili, pe perioada evenimentelor publice cu un număr mare de participanți, scutiri de la plata parcărilor din zonele adiacente acestor manifestări.” - este formularea exactă introdusă în Hotărârea Consiliului Local Oradea privind taxele pe anul 2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!